Szakorvosi Rendelőintézet

Pilisvörösvár Városi Önkormányzat Szakorvosi Rendelőintézete

 

Megtörtént az ózongenerátoros fertőtlenítés

"Tegyünk együtt a járvány megfékezéséért!” szlogennel önkéntes akciót indított a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Számos piliscsabai helyszínen kívül április végén a pilisvörösvári Rendőrörsöt, május 8-án, péntek délután pedig a Szakorvosi Rendelőintézet minden helyiségét fertőtlenítették. Az ózonos kezelést elvégezték a háziorvosok rendelőiben, és a helyi vérvételi laboratóriumban is, ahol a koronavírus tesztelés is zajlik.

Ózongenerátoros fertőtlenítést alkalmaznak például a hazai mentőautókban, a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, a vonatokon, ravatalozókban, bankfiókokban és egyes autókereskedések is ily módon védekeznek a fertőzés ellen. Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik. Az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, a tűzoltók ki vannak képezve erre a feladatra.

A Szakorvosi Rendelőintézet működési területének (Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Tinnye, Solymár) minden lakosa nevében köszönjük, hogy az eszközt itt is szolgálatba állították, és külön köszönjük a tűzoltóknak, hogy munkájukat és idejüket e nemes célra térítésmentesen igénybe vehettük!